Diagnostik av Covid-19 tester och reseintyg
Check!

Vanliga frågor och svar

Hur går det till?


Du bokar tid via länken nedan, när du har bokat din tid måste du även fylla i dina uppgifter via den här länken https://amplexa.formstack.com/forms/flygintyg. Tänk på att det tar 12 timmar att få ditt provresultat, så se till att boka i tid innan din resa. Du som kund är ansvarig för att provet tas inom det antal timmar det landet du reser till kräver, och att informera oss om du behöver ett särskilt reseintyg.

Ta med ditt pass när du kommer till kliniken. Vi behöver det för att kunna legitimera dig och utföra testet. Vår utbildade personal tar provet genom att föra upp en provtagningspinne med bomullstopp i näsöppningen, som sedan förs längst bak i näsan till bakre svalgväggen. Där roteras pinnen i ca tio sekunder mot slemhinnan. Provet skickas sedan till labbet för analys, och sedan får du det färdiga intyget skickat till den e-post du angett till oss.
När får jag mitt reseintyg?


Vid negativt PCR-test erhåller du ditt reseintyg inom 12 timmar. Vid negativt antigentest (snabbtest) erhåller du ditt intyg inom 15 minuter. Reseintygen är internationellt godkända.
Vad behöver jag ha med mig till besöket?


Ta med dig ditt pass när du besöker flygintyg.nu kliniken, vi behöver det för kunna legitimera dig.
Vad innehåller reseintyget?


Intyget är utfärdat på engelska och innehåller fullständigt namn, födelsedatum, passnummer, provresultat, datum och tidpunkt för provtagningen, samt är signerat av en av våra läkare. Reseintyget innehåller en QR-kod så att det kan verifieras online över hela världen.
Hur kan jag verifiera äktheten på mitt intyg?


Flygintyg.nu samarbetar med Life Genomics och Amplexa Genetics A/S, det är labb som genomför analysen enligt RT-qPCR. Life Genomics är ackrediterat enligt ISO15189. Folkhälsomyndigheten har godkänt Laboratoriet för diagnostik av Covid-19. För att ni ska kunna fastställa äktheten på reseintyget medföljer en QR-kod som kan verifieras online över hela världen.
Vem får testa sig?


Vi välkomnar alla att testa sig hos oss. Du behöver inte ha svenskt pass eller svenskt personnummer, men det är ett krav att du har med dig ditt pass och att det är giltigt, oavsett nationalitet. Vi på Flygintyg.nu följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och testar endast personer som inte visar förkylningssymptom eller har feber. Du måste vara symptomfri i sju dagar inför provtagningen. Om du har pågående förkylningssymptom eller feber rekommenderar vi dig att kontakta 1177.
Jag känner mig sjuk, kan jag komma in och testa mig för Covid-19?


Har du minsta symptom ska du hålla dig till folkhälsomyndighetens riktlinjer och stanna hemma. Kontakta 1177 eller din vårdcentral vid behov.
Vad händer om mitt provsvar är positivt?


Om provresultatet skulle vara positivt så kommer du att få ingående information via mail samt bli kontaktad av en av våra legitimerade läkare. Detta rapporteras även till Folkhälsomyndigheten och regionala smittskyddet. Vi rekommenderar att du följer Folkhälsomyndighetens anvisningar och kontaktar 1177, eller din närmsta vårdcentral. Vi desinfekterar provtagningsytan mellan varje kund för att eliminera smittorisken.
Hur lång tid tar besöket?


Besöket tar inte mer än 10 minuter per person.
Visar testet om jag har haft Covid-19?


Ett PCR-test påvisar inte om du har haft en genomgången infektion, utan bara om du har en pågående infektion. För att se om du har antikroppar behöver du ha varit symptomfri i minst två veckor, och sedan boka ett antikroppstest.
Vad är skillnaden på ett PCR-test och Antigen-test?


Ett PCR-test kräver analys från ett laboratorium. Det tar ca 36 timmar innan du får svar. Många länder kräver ett negativt PCR-test för inresa, du ansvarar för att ta reda på vad som krävs inför din resa. Testet tas genom ett prov i näsan. Här kan du läsa mer. https://www.folkhalsomyndigheten.se/utokad-testning-for-covid-19/test-for-covid-19/pcr-test-for-pagaende-infektion/ Ett Antigen-test är ett snabbtest som vi utför på plats på flygintyg.nu kliniken. Resultatet på ditt test får vi fram inom 15 minuter, och du får med dig intyget direkt eller inom en timme. Antigen-testet tas med provpinne via näsborren. Läs mer om antigen-tester på Folkhälsomyndighetens hemsida. https://www.folkhalsomyndigheten.se/utokad-testning-for-covid-19/test-for-covid-19/antigentester-for-pavisning-av-covid-19/
Hur lång tid innan min resa ska jag testa mig?


Det är svårt för oss att svara på när du ska ta ditt test, läs på vad som gäller för just ditt resmål på flygbolagets hemsida, eller på Embassy of Sweden. https://www.swedenabroad.se/en/about-sweden-non-swedish-citizens/